2010. február 26., péntek

Ki kicsoda

Ilyen levelezéseket vagyok kénytelen folytatni, ahelyett, hogy haladhatnánk:


XY írta:
Nem tudok róla, hogy létezne Talmud-mizéria. De ha lenne se lehetne így "rendezni". Ez csak egy provokáció.

Álnéven, nickekkel ez biztosan nem fog menni. (gergely, twillight, corum....)
És "hanyattdőlök-dehumorosvagyok" biblia-kommentekkel sem.

Akiket te uis meg akarsz szólítani, azok nem ezen az állásponton vannak, mint te.

A személyazonosság feltüntetése egy ilyen vagy hasonló projektnél önérdek (rendes név, végzettség, ilyesmi). Neked ilyen nincs. Erre kérdeztem rá.

XY


twillight@freemail.hu:

Nem? Akkor üsd be a keresőbe a "Luzsénszky Alfonz" és "Talmud" kulcsszavakat.

"Álnevekkel" is teljes egészében menni fog. Ugyanis senki nem mondta, hogy ez itten bármilyen módon profi emberek profi munkája lenne. Sőt, kifejezetten leírtam, hogy nem szükségszerűen az. Ellenben minden EREDMÉNY tökéletesen visszakövethető és ellenőrizhető.
Had fejtsem ezt ki: ha valaki beküld egy fordított részt, akkor annak pontos megjelöléssel kell ellátva lennie, hogy honnan van (X mishna, Y fólia, Z traktátus). A "név" (legyen bár álnév) kizárólag egyetlen dolgot szolgál: azt, hogy éppen ki melyik résszel foglalkozik, így megelőzve a felesleges duplamunkát.
Ha az eredmény stimmel, akkor nekem abszolúte mindegy - és neked is annak kéne lennie - hogy azt most egy minden hivatalos cím nélküli "ötödikes kisdiák", vagy egy "prof. dr. phd. md. mittoménki" csinálta.

Ha szerinted "provokáció" kísérletet tenni a Talmud lefordítására, akkor a továbbiakban kérlek hanyagolj.

Megintcsak ismétlem: akit a Talmud érdekel, annak se a Bibliával foglalkozó részekkel, se a szövegfüggetlen bejegyzésekkel NEM KELL FOGLALKOZNIA. Ez olyan mint a TV: ha a TV bekapcsoláskor az 1-esen áll, de te a 2-est akarod nézni, AKKOR NYOMD MEG AZT A KURVA GOMBOT, ÉS NE ESS KÉTSÉGBE!

Az álláspontomnak meg kurvára semmi köze semmihez. Akármit hiszel, a valóság ugyanaz marad. TERMÉSZETES, hogy nem ugyanazon az állásponton vagyk mint "akiket meg akarok szólítani"! NEM IS LEHETNEK ugyanazon az állásponton, hiszen egyszerre LEGALÁBB KÉT hót különböző álláspontú csoportot meg kívánok szólítani!

Az meg, hogy nem vagy tisztában a project céljával (önkéntes, nonprofit (sőt, nemhogy a működési költségre nem telik, de semmilyen bevételre nem tervezhetünk), de KORREKT meló), azzal csak egyet tehetek: minduntalan megpróbálom elmagyarázni. NEM KELL feltüntetnem a mindenféle személyi adataimat, se senki más személyi adatát. A projekt egyszemélyi felelősségét vállalom, ha akarsz személyesen is találkozhatunk, de AKKOR SEM fogom elárulni a személyes adataimat, ugyanis NINCS KÖZÜK A TÉMÁHOZ.
De ha bármi adódik - pl. be akar valaki perelni -, én kész vagyok vállani a projektért a teljes jogi felelősséget, és az összes segítőmnek - ha lesz ilyen - mint "újságírói forrásnak" megvédem az érdekeit.
Ami a megjelölt oldalra mint blogbejegyzés kikerül, az mind az én jóváhagyásommal történik, és mivel nekem nincs előzetes álláspontom a Talmud tartalmával kapcsolatban - hogyan is lehetne: nem tudom mi áll benne -, így garantálom hogy se zsidó, se zsidóellenes propaganda nem fog kikerülni a Talmud fordításának részeként - mármint amennyire ez az angoltudásomból telik.

twillight (azaz én)


Tehát most szépen kirakom ezt ide, és ha legközelebb valakinek hasonló kérdése van, majd nem kell gépelnem, hanem elirányítom ide.
Az illetőről egyébként pont annyit tudni, mint amennyi a fent idézett e-mailben áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése