2018. augusztus 1., szerda

Harun Yahya 13. - A tervezést nem lehet a véletlennel magyarázni

Szögezzük le, hülye cím. Nem kapcsolódik az előzőekhez, és súlyos elfogultságot sejtet, valamint könyörög a kérdésért, ami egy érveléstechnikai hiba.


1) "Téte- lezzük  fel,  hogy  több  millió  évvel  ezelőtt  létrejött  egy  sejt,  amelynek minden  összetevője  megfelelő   volt  az  élethez,  és  valahogyan  „életre  kelt”.  Az evolúciós elmélet azonban így is megbukik: ha ez a sejt életképes is lenne egy ideig, végül elpusztulna, az élet megszűnne, és minden a régi állapotába térne vissza. Hiszen ez a kezdetleges sejt, mely nem rendelkezik genetikai rendszerrel, osztódásra képtelen, ezáltal halálával megszűnne a folytonosság és az élet." - He? Az megvolt mr HY, hogy az élő dolgok élőnek tekintésének egyik alapvető feltétele, hogy képes legyen a szaporodásra? És lévén az első lépés az önreprodukáló molekula létrejötte volt, NEM valami sejt, ami csak a sokadik lépés, így ama első sejt már eleve képes volt szaporodásra...

2) Az élő vs gép analógia hibáit korábban már kiveséztük, nem térünk rá vissza újra.

3) Az abiogenezisről már szintén rengeteget beszéltünk, nem térünk rá vissza.

4) "Röviden,  a tudatlan atomok vegyületéből nem lesz sejt ." - különös. Semmi mást nem találtunk eddig a sejtekben mint "tudatlan atomok"-at.
Ha találsz még valamit, szólj, és megvizsgáljuk! Lehet, még díjat is adunk érte!

5) "Az  anyag  csakis  Isten  felsőbbrendű   teremtése  által nyer életet." - oké, de miből van az istened?

6) A "szem"-ről és társairól, vagyis a "felbonthatatlan összetettségről" mint említettük már Darwin is beszélt, és megoldotta a szem problémáját. Nem térünk rá vissza.

7) HY furának tartja hogy vki krokodilokat imádott istenként (Egyiptom mint példa). De a Láthatatlan Sárkányt imádni, amiben ő hisz, számára nem fura. Szerintem ez fura.

8) "[Az evolúció] egy olyan mértékű  és olyan felfoghatatlan vakság, amely túltesz ... Ábrahám próféta népének kézzel faragott bálványimádatán és Mózes próféta népének aranyborjú-imádatán is." - amikben HY hisz.


9) Malcolm Muggeridge nem volt filozófus, helyette újságíró és szatirista volt.Ráadásul 1969-től keresztény, NEM ateista. A kérdéses hivatkozás 1980-ban jelent meg. Tehát HY hazudik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése