2018. augusztus 7., kedd

Harun Yahya 19. - Az anyag mögötti titok

Az idézetek alapján beazonosítható ha esetleg összekevertem volna valamit valamivel. HY-nek amúgy bármit is szív, totálisan beütött eddigre.


1) "A ki  tudatosan  és  lelkiismeretesen  szemléli  környezetét,  észreveszi,  hogy minden él ő  és élettelen dolog teremtett. "


2) "Például egy bogár nem teremthette meg saját magát"- Ze Fuk u talkin'?

3) "Vagyis egyedül arra a következtetésre juthatunk, hogy minden, amit látunk, te- remtve lett, ám közülük egyik sem „Teremtő ”." - de ha látnánk egy Teremtőt,akkor látnánk hogy nem teremthette meg magát, tehát kell legyen egy Teremtő-Teremtő, amiről látnánk hogy nem teremthette meg magát...


4) " sokan ... eltorzult  Isten-képpel  rendelkeznek." - mert Allah az egy igaz isten, és Mohamed az ő prófétája. Na húzz a picsába.

5) " Az  ember  olyannyira kötődik az anyag létének gondolatához, hogy meg sem fordul a fejében, vajon valóban létezik-e, vagy csak úgy látszik, mintha létezne. " - first class bullshit.

Itt következik egy jó nagy rész arról, hogy a mindenféle érzékleteket az agy dolgozza fel a szervezet számára... Várom hova lukad ki vele.
"A legfontosabb eredmény, amire az eddigiekben leírtak alapján jutottunk az, hogy az ember igazából rendkívül kevés tudással rendelkezik a külvilágról. A külvilágot illető  tudásunk az öt érzékszerv alapján alakul" - jó, jó, Éééés?

"Hol van az „én”, vagyis az a lény, aki az agyat használja?" - értelmetlen kérdés. Ez olyan mint azt mondani: "itt vannak a kocka sarkai, oldalai, és belső térfogata. De hol a kocka?" New Age bullshit. Végül pedig a platóni idea-tanra vezethető vissza, ami nem elfogadható filozófia.

6) "Tudományosan igazolt és logikus tény tehát, hogy a „külvilág” nem anyag." - HY itt a szavak jelentésének újradefiniálásával próbálkozik.

Aztán HY kijelenti hogy a gyereknevelés, meg olyan nevetséges dolgok hajszolása, mint az evés, mind hiábavaló hülyeség. Miért nem lövi főbe magát az ilyen? Mert maga sem hisz abban amit mond, azért.

"Ha a busz elüt egy embert, ar- ra azt mondják: „tessék, elüti, vagyis nem csupán benyomás”.  Ő k azon a ponton akadnak el, hogy megértsék, mind az autóbusz szilárdsága, mind pedig az ütés és a fájdalom, amit az ember ütközéskor érez, szintén csupán az elmében keletkező  benyomások. " - ja. Aztán az az elme amibe belenyomul a busz lökhárítója, megszűnik létezni. Ez már csak számít valamit?

7) "a az autóbusz-balesetet elszenvedő  személy agyába futó idegeket... egy másik személy ... agyához kötnék ...  balesetet elszenvedő  személy által átélt minden érzést [az a másik személy] is átélné. ... Akkor hát melyik személy esetében is valóságos az autóbusz, amely elüti őt?" - komoly összeggel fogadnék arra, aki belső vérzés miatt kiszenved.

8) "Egy ideje [a materialisták] saját fórumaikon, konferenciáikon, vitaüléseiken adnak hangot páni félelmüknek. " - mármint azzal kapcsolatban hogy a világ esetlegcsak egy álom, vagy számítógépes szimuláció, vagy egy pándimenzionális füvescigi. De ez faszság, HYsem mer még hazudni sem forrást ilyesmire.

9) Ezen a ponton HY sokat foglalkozik bizonyos Pekünlü-vel. Akinek számunkra roppant vicces neve van, el is tereli a figyelmet arról hogy értelmes dolgot mond. Pl.:
"Ha az érzékszerveinkkel felfogható tárgyi valóságot egyszer már kifogásoltuk, a  kételkedés  (agnoszticizmus),  illetve  az  egyéni,  önkényes  ítéletalkotás  (szub- jektivizmus) felé hajlunk el, és elveszítjük a fideizmussal (vallásos hittel) szembeni  "
Először is, a "kételkedés"-ről csak HY hazudja hogy agnoszticizmus. Nyilvánvaló okokból.
Másodszor ugyebár arról van szó, hogy közös és kölcsönös ellenőrzése nélkül a dolgoknak próbálunk csinálni vmit, akkor kurvára kifogunk halni. Példaként: ott ülök egy atomerőműben, és baj van. Ha megnyomom a kék gombot, nem robban fel az erőmű, és ez tény, és a kibaszott radioaktivitás nem egy kibaszott álom lesz. Sem a gombafelhő.


Ha ellenben ezt a newages-vallásos baromságot tolom, és hitem szerint a piros gombot köll megnyomnom, akkor kurvára le fog olvadni a reaktor.


Azaz kurvára leszel szives nem hinni faszságokban.

Aztán felteszi a kérdést, hogy ha minden amit létezőnek gondolunk csak az agyműködés-érzékelés terméke, honnan tudjuk hogy ezek valóságosak. Amire az egyetlen válasz, hogy mert a többiek is így érzékelik, és ha ennek megfelelően cselekszünk, túlélünk még egy kicsit. Nekem ez elég meggyőző érv. HY-nak nyilvánvalóan nem, szerinte Nem Gondolkodok, Tehát Isten.


10) "A történelem legnagyobb csapdája: Isten elhitette a materialistákkal, hogy az anyag létezik, félrevezette és a történelem során még nem látott módon lealacsonyította  őket. " - All Hail Lord Xenu

Azért megvan? Egyesek fellázadva Isten ellen materialisták lettek, ezért Isten materialistává tette őket, így fellázadtak Isten ellen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése