2018. augusztus 5., vasárnap

Harun Yahya 17. - A teremtés igazsága

1) " Láttuk,  hogy  a  modern tudomány, az  őslénytan (paleontológia), a biokémia, az anatómia és hasonló tudományágak mind egy igen fontos tényt tártak fel előttünk. Ez pedig nem más, mint hogy minden élőt Isten teremtett." - hő, wut? Most túllépve azon hogy nem, ha mindenben igaza lenne, akkor is legfeljebb az evolúciót kérdőjelezte meg, de ezzel párhuzamosan egy szó nem volt Allahról!

2) " Az ember akármelyik élőlényt veszi jobban szemügyre, egy rendkívüli értelem tükröződését látja rajta." - hő, wut? Nyet, tovaris.

3) "Ez a mindent átfogó értelem és tervezettség természetesen a Magasztos Te- remt ő nek,  Istennek  a  létét  bizonyítja," - nein, nein, nein!


4) "A méhek és az építészet csodái: a lépsejtek ... De vajon gondolt- e  Ön  arra,  miért  pont  hatszögletűek  ezek,  miért  nem nyolc-  vagy  ötszögletű   geometriai  formában  építették meg  őket? ... Természetesen el kell fogadnunk, hogy a méhek páratlan munkája mögött egy felsőbbrendű  erő  rejlik, amely ezeket az él ő lényeket irányítja."


5) "Az evolucionisták megpróbálják ezt az „ösztön” fogalmával elintézni, ... Pedig ha van egy erő , amely minden méh felett uralkodik és lehetővé teszi, hogy egymásról nem tudó méhek együtt munkálkodjanak" - csakhogy az egy kaptárban lévő méhek tudnak egymásról.

6) "A  termeszvárak  ugyanis  olyan  építészeti  csodák, amelyek  akár  öt-hat  méter  magasságot  is elérnek. " - a termeszvárak egy kupac föld, teli belevájt alagúttal. Nem egy nagy cucc.

7) "Mindenki tudja, hogy a harkályok úgy készítik fészküket, hogy csőrükkel vájják ki a fa oldalát. Arra azonban senki sem gondol, hogy miközben ezek az állatok fejükkel  ilyen  keményet  ütnek  a  fára,  hogyhogy  nem  kapnak  agyvérzést." - mármint a táplálékot keresik úgy. És nem agyvérzést, hanem agyrázkódást. És de, a tudósok gondoltak a dologra.

8) "A denevérek" jobban hallanak mint az emberek. Na és?

9) "A bálna azonban, amely tengeri emlősállat, a többi szárazföldi emlőshöz képest" - hő, wut? A bálna nem szárazföldi élőlény.

10) "hogy  tökéletes „tervezettsége”  folytán  rendelkezik" - leszarom éppen miről dumál, beszéljünk a nyilvánvalóról. Ahhoz, hogy valami tervezett legyen, célt kell szolgálnia. Ilyen cél a természetben nincsen. A tervezettségről szőtt ábrándok már itt elbuknak.
A másik ami nyilvánvalóan fel kéne tűnjön, és már korábban említettük, hogy egy tervező nem baszik mindenfelé kevésbé hatékony megoldásokat, és egy környezetbe nem rak különböző megoldásokat. Tehát ha tervezett lenne a világ, a vízben csak halak lennének. És mindennek olyan szeme lenne mint a sasnak és a polipnak kombinálva, és esély nem volna rossz látásra. És minden tudna úgy tájékozódnia sötétben mint a denevér.
De nem így van.

11) "Téli álmot alvó állatok ... Vajon  ezt  hogyan csinálják?" - hát nem úgy, hogy megsuhogtatják a varázspálcájukat, és nem pici manócskák kényszerítik rá őket,sem pedig idegenek agyszondázzák őket.

12) "Elektromos halak" - ezekkel HY már nem is akar semmit.

13) Minden  élőlény  szükségleteinek  megfelelő,  sajátos  ...szervvel  rendelkezik, ez pedig azt bizonyítja, hogy ezeket a szerveket egy végtelen tudással és erővel bíró Teremt ő  hozta létre" - vaaagy, és csak halkan jegyzem meg, mindegyik alkalmazkodott a környezetéhez a szelekció által!

14) "Mi  az  az  erő ,  amely lehetővé teszi, hogy a lazacok több ezer kilométert  megtegyenek  a  visszatérésért, és amely a teljesen ismeretlen felé irányítja  őket?" -garantálom hogy nem MK-Ultrát használó kormányzati reptilián illuminati távirányítja őket a NASA-központból.


15) "Nincs kétség, hogy egy ... ebbéli képessége egy sajátos tervezés nyilvánvaló bizonyítéka."


16) "A baziliszkusz gyík a víz és a levegő  között egyensúlyban mozgó ritka élőlények egyike" - és mivel én nem tudom utánacsinálni, bizonyítottuk hogy nincs tervezettség. Ha lenne tervezettség, egy gyík nem lehetne c00labb nálam.

17) "A növények belsejében lévő  mikroszkópikus gyárakban"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése